Hillary Clinton skal etterforskes

Foto: Getty Images ETTERFORSKES: Hillary Clinton settes i søkelyset i en etterforskning beordret av statsadvokat Jeff Sessions
OBS! Nyheter er ferskvare. Denne artikkelen er ikke oppdatert på 2 år. Fortsett gjerne å lese men ha i minne at den kan innholde utdatert eller direkte feil informasjon.

Statsadvokaten i USA Jeff Sessions har beordret et utvalg bestående av senior føderale påtaleadvokater  å vurdere siste tidens påstander om ulovlig virksomhet av Clinton Foundation og salg av uran til Russland, melder NBC News.

I et brev til senatets justiskomité informerer assisterende statsadvokat Stephen Boyd i Justisdepartementet at advokater ville se over saken og komme med anbefalinger til Sessions og viseminister general Rod Rosenstein om hvorvidt en etterforskning skulle åpnes eller utvidet, eller om et spesielt råd skulle være utnevnt knyttet til en rekke påstander som er bemerket av republikanere.

Boyd sa at han ikke kan hverken bekrefte eller avkrefte om justisdepartementet for tiden undersøker noen av de sakene som brevet refererer til.

“Selv om denne politikken kan være frustrerende, spesielt i saker av stor offentlig interesse, er det nødvendig å sikre at avdelingen fungerer med rettferdighet og omtanke, og alltid på en måte som er i overensstemmelse med loven og reglene i avdelingen,” skrev Boyd.

Følgende brev fra assisterende statsadvokat Stephen Boyd forteller om instrukser å vurdere etterforskning av Hillary Clinton og Clinton Stiftelsen Montasje | NBC

 

Boyds brev oppgir ikke alvorligheten av påstandene som involverte Clinton-stiftelsen men i et brev som ba om etterforskningen diskuterte justiskomitéens formann Bob Goodlatte “WikiLeaks avsløringer om Clinton Foundation og dens potensielt ulovlige internasjonale forhold” og “forbindelser mellom Clinton-kampanjen eller Clinton Foundation og utenlandske enheter, inkludert de fra Russland og Ukraina”.

Disse problemene, samt salg av Kanadisk uran til et russisk selskap i 2010 mens Hillary Clinton var statssekretær, har blitt republikanske snakkepunkter og har vært hovedsaker blant konservative medier i flere måneder.

Boyd påpekte at justisdepartementets generalinspektør allerede undersøkte noen av problemene som ble samlet av Goodlatte og andre republikanere, inkludert tidligere FBI-direktør James Comeys håndtering av Clinton-e-postskandalen.

Han sa at inspektøren generelt ville vurdere å utvide sin undersøkelse basert på bekymringene republikanske senatsmedlemmer fremhevet i brevet.

NBC News meldte i fjor at Robert Mueller, spesialrådgiveren som undersøkte påstander om samspill mellom Russland og Donald Trumps presidentkampanje, har utvidet sin forespørsel for å inkludere påstått forbinder mellom russiske interesser og minst en demokrat.
I følge NBC er det snakk om Tony Podesta, broren til Clintons kampanjesjef John Podesta.


OBS! Nyheter er ferskvare. Denne artikkelen er ikke oppdatert på 2 år. Fortsett gjerne å lese men ha i minne at den kan innholde utdatert eller direkte feil informasjon.