USA: Ny rakettest i Nord-Korea

Foto: Handout | AP TESTER: Nord-Korea prøveskyter regelmessig ulike rakettyper. Dette bildet, distribuert av nordkoreanske myndigheter, skal angivelig vise prøveoppskytingen av den interkontinentale Hwasong-14-raketten 4. juli i år.
OBS! Nyheter er ferskvare. Denne artikkelen er ikke oppdatert på 3 år. Fortsett gjerne å lese men ha i minne at den kan innholde utdatert eller direkte feil informasjon.

Nord-Korea har skutt opp tre kortdistanseraketter, opplyser det amerikanske militæret.

Lørdag morgen meldte det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at Nord-Korea har skutt et uidentifisert prosjektil mot Japanhavet. Kort tid etter opplyser det amerikanske militæret at det er snakk om tre kortdistanseraketter.

– Noe gikk galt med den første og den tredje mens de var i luften. Den andre ser ut til å ha eksplodert nesten umiddelbart, sier talsmann Dave Benham i det amerikanske militæret. Han opplyser at oppskytingene skjedde i en tidsperiode på om lag 30 minutter.

Ifølge myndighetene i Sør-Korea ble rakettene avfyrt tidlig lørdag i Gangwon-provinsen.

Nord-Korea har de siste månedene gjennomført en rekke rakettester. Tidligere denne uken offentliggjorde regimet bilder som tyder på at landet er i ferd med å utvikle enda flere langtrekkende rakettmodeller.

OBS! Nyheter er ferskvare. Denne artikkelen er ikke oppdatert på 3 år. Fortsett gjerne å lese men ha i minne at den kan innholde utdatert eller direkte feil informasjon.